شرح طريقة تصوير الطعام وتنسيق الاطباق
Food Photography Tips
سر كبير من اسرار تصوير الطعام هو الاستايلنج
شكل الطبق لو مش مضبوط حتي لو ضابط كل حاجة في الصورة هتفضل بردو الصورة مش قوية الاستايلنج في النوع دا من التصوير اساسي علشان يساعدك تطلع الحاجة كلها شكلها حلو و جاهز للتصوير
١ - لازم في البدايه تختار المعدات المناسبة لتصوير الطعام و من افضل العدسات هتكون ال ٥٠ مم و24-70
٢ - الاعدادات المناسبه للتصوير علشان تطلع الفكرة اللي انت محتاجها زي مثلا انك هتعزل جزء معين او انك هتخلي الصورة كلها واضحه بدون عزل اي جزء او عزل الخلفية فقط
٣ - اختيار الاضاءة المناسبة لنوع الاكل اللي انت هتصورة بحيث مثلا اننا لو هنخلي الاضاءة جانبية يكون جزء علية اضاءة وجزء لا او ان الصورة كلها تكون في اضاءة
٤ - اختيار الوان الخلفيات و الاسطح اللي هتصور عليها و هل هي مناسبة للأطباق اللي هتصورها او لا وفي خلفيات جاهزة علي شكل خشب بتكون شكلها لطيف جدا في التصوير
٥ - استخدام الاكسسوارات الاضافية اللي بتدي لمسه جمالية للصورة
٦ - استخدام عناصر مكملة للطبق و طريقة الطهي نفسها بتفرق في الشكل النهائي للطبق
٧ - تكوين الصورة و الفوكس و اختيار الزوايا المناسبة
٨ - الايديت هو المرحلة النهائية اللي بتكمل بيها كل الخطوات السابقة و دورها انك تطلع بيها نتيجة نهائية متميزة
إرسال تعليق